Hvordan vedlikeholde marmor

Marmor er en naturstein som kommer i et hav av ulike kvaliteter, mønstre, farger og vit at all naturstein er unik! Elmholt har valgt ut noen favoritter som egner seg til våre produkter.  I vårt sortiment har vi tatt inn Carrara (klassikeren fra Toscana i Italia), Neo Marquena (svart marmor), Dark Emperador (mørkebrun marmor) og Light Emperador (lysebrun marmor) og hvit Ariston (ekslusiv ren hvit marmor). 

I Elmholt bruker vi bevist marmor fordi det er et materiale som aldri går av moten. Vi liker tanken på å lage designmøbler med materialer varer både i design og kvalitet. Elmholt lager møbler med en lang levealder og tilbyr spesialtilpassede løsninger med marmor som integreres og blir en varig del av hjemmet. På denne måten kan vi bidra med at møbelproduksjon går et steg i (riktig) og bærekraftig retning. 

Marmor representerer noe tidløst, klassisk og vakkert! Hver marmorplate vi får inn er unik og skiller seg litt ut fra den andre. Naturlige variasjoner, sjatteringer og nyanser skaper et særegent og personlig preg på bordene vi lager. 

Samtidig som stenen er porøs er det ikke uten grunn at den er brukt som byggemateriale i tusenvis av år. Likevel vil vi dele noen tips for hvordan du kan vedlikeholde ditt Elmholt marmorbord. 

Som alt annet naturlig i verden er et langt og lykkelig liv lettere med litt kjærlighet og omsorg. Syreholdig og slipende substanser hører ikke hjemme på et marmorbord. Dette betyr skuremidler med slipende og kalkoppløselige substanser som Jif baderom. Ajax, Jif universal og grønnsåpe derimot er ikke noe problem. 

Hvis stenen er impregnert kan du fint søle vin, kaffe og sitrus så fremt du tørker opp innen rimelig tid og da mener vi i løpet av kvelden. Vi råder deg likevel til og være forsiktige med dette. Alle bordene fra Elmholt er grunn impregnert. Vi anbefaler dere å gjenta dette og impregnere marmoroverflaten en gang i året for å unngå at syreholdig vesker og slipende vaskemidler ødelegger marmoroverflaten.

Den fine terrakottakrukken din med kaktus bør du heller ikke plassere direkte på marmorbordet da kjemiske substanser i terrakottaen kan trekke ned i steinen og lage flekker. 

Vil du gjerne ha blomsterpotta på bordet eller drikke rødvinen bekymringsfritt kan du kjøpe noen Elmholt coastere for sikre deg et flekkfritt marmorbord i all tid!